Data Visualisatie Specialist

Solliciteer nu

Data Visualisatie Specialist

 Wil je in een dynamische omgeving werken, dan is de functie Data Visualisatie Specialist echt iets voor jou.

FULL-TIME · AMSTERDAM

Publicis Groupe is in Nederland actief met verschillende labels, zoals Starcom, Zenith, Performics and Digitas vanuit Media en Digital, Leo Burnett en Publicis vanuit creatie/branding, MSL vanuit PR/reputatiemanagement en Nieuwe Koffie vanuit content. Vanuit deze labels werken we voor een indrukwekkend aantal bekende merken, zoals Samsung, P&G, Kraft Heinz, Red Bull, Bosch Siemens, Electronic Arts, Fiat Chrysler, Iglo en Coty. Sinds 2018 zijn we in Nederlands ook actief met Publicis Spine, onze community van data, ad tech en analytics specialisten, die over alle labels heen werken en ervoor zorgen dat de juiste mensen, expertises en oplossingen voor alle klanten van Publicis Groupe beschikbaar zijn. Verder zijn we vanuit Publicis Spine ook aangehaakt op onze global Publicis Spine community en hebben hierdoor toegang tot alle kennis en kunde vanuit ons global netwerk.

Wat zoeken wij?

Als Data Visualisatie Specialist ben je binnen Publicis Groupe hét aanspreekpunt als het gaat om de visualisatie van data. Visualisatietools zoals Tableau of Power BI hebben geen geheimen voor jou. Je haalt energie uit het creëren van dashboards in samenwerking met specialisten en strategen van de verschillende labels binnen Publicis Groupe, met daarbij een sterke focus op de medialabels (Starcom, Zenith en Digitas). Kennis van media data zoals online impressies, clicks, VTR, viewability zijn dan ook zeker een pre.

Zoals in vele sectoren, heeft ook binnen de marketingcommunicatiesector data een steeds belangrijkere en centralere rol. Met de verschuiving van mediabudgetten naar online kanalen, neemt ook de hoeveelheid aan metrics toe. Van de Business & Data Solutions Consultant wordt verwacht dat hij/zij samen met online planners van de media labels een duidelijke visie ontwikkeld op het gebruik van deze metrics; op welke metrics worden campagnes gestuurd, welke metrics zijn ‘nice-to-have’ en welke metrics zijn irrelevant voor de doelstellingen die zijn geformuleerd. Aan de Business & Data Solutions Consultant uiteindelijk de taak om deze metrics zo te visualiseren dat de online planner campagnes optimaal kan bijsturen gedurende de looptijd van een campagne.

Al deze campagne metrics leveren een grote hoeveelheid aan data op. De Business & Data Solutions Consultant begrijpt dat, voordat al deze data gevisualiseerd kan worden, er verschillende stappen genomen moeten worden. Zo moeten databronnen samengebracht worden, data gestructureerd worden en het meest essentiële: data moet opgeschoond worden. ‘Garbage in’ is immers ‘Garbage out’. Samen met online planners en traffic specialisten is de Business & Data Solutions Consultant continu in overleg om structuren en naamgeving zo in te richten dat data steeds efficiënter verwerkt en uiteindelijk gevisualiseerd kan worden.

Naast dashboardoplossingen voor klanten van de Publicis Groupe labels, is de Business & Data Solutions Consultant ook verantwoordelijk om binnen de organisatie interne processen efficiënter in te richten door middel van oplossingen op het gebied van data optimalisatie en/of visualisatie.

Heb jij het juiste profiel?

Een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van data/business analytics, (marketing)communicatie/media, psychologie of economie. Maar nog belangrijker, grote affiniteit met data en datavisualisatie. Je schrikt niet van grote data sets, sterker nog het geeft je energie om vanuit een grote dataset inzichten te halen. Aantoonbare ervaring met Tabelau, Power BI, Datorama of vergelijkbare visualisatie software is een must. Kennis van media data is een pre. Verder vinden wij het belangrijk dat je nauwkeurig, creatief en cijfermatig goed onderlegd bent. Vloeiend Nederlands en Engels is verplicht.

Meer over Publicis Groupe

Onder Publicis Groupe integreren we onze specialistische merken, rondom de wensen en behoeftes van onze klanten. We bieden onze merken op het gebied van creatie, media, technologie, data & productie aan als één organisatie en onder één P&L. We werken samen in multidisciplinaire teams en onze klanten hebben toegang tot al onze talenten, expertises en tools, zowel op lokaal als internationaal niveau. Hierdoor bieden wij geïntegreerde creatieve marketing- en technologie oplossingen, waarbij kwaliteit, snelheid en kosten voor onze klanten geoptimaliseerd zijn.

Een paar voorbeelden van werkzaamheden

12 redenen om bij Publicis Groupe te werken

 1. Je werkt voor ‘s werelds mooiste en grootste merken, zowel op internationaal als op lokaal niveau
 2. Je krijgt de ideale ingang om ons bedrijf te leren kennen en het vak bij ons te leren
 3. Je krijgt veel vrijheid doordat we een platte organisatie zijn waar we met klanten teams werken waarin iedereen elkaar aanvult
 4. Je werkt in Amsterdam, met vaste én flex werkplekken.
 5. Je werkt met de nieuwste innovaties, tools en tech-toepassingen
 6. Je hebt flexibele start- en eindwerktijden, zodat je soms wat vroeger of later kan beginnen
 7. Je speelt een potje tafelvoetbal of tafeltennis als uitlaatklep tussen de bedrijven door
 8. Je krijgt voldoende ruimte om naast je stage aan een schoolopdracht te werken
 9. Je leert van en met fijne collega’s die nooit te beroerd zijn om te helpen
 10. Je hebt de mogelijkheid om stoom af te blazen tijdens de wekelijkse Bootcamp-training
 11. Je leert je collega’s echt kennen tijdens leuke media-uitjes en nu al legendarische Publicis Groupe feestjes
 12. Je wordt zo nu en dan verwend met een heerlijke (stoel)massage

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Denk je dat je hebt wat er voor nodig is om deze functie te kunnen vervullen? Wellicht vormen wij dan de perfecte match. Onder het genot van een kop koffie vinden we het leuk om je te leren kennen en je te verwelkomen in de Publicis Groupe familie.

Indien je geïnteresseerd bent klik hier:

Acquisitie naar aanleiding van de vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Ons adres

Joop Geesinkweg 209

1114 AB Amsterdam