Insight & Data Consultant

Solliciteer nu

Insight & Data Consultant

 Wil je in een dynamische omgeving werken, dan is de functie Insight & Data Consultant echt iets voor jou.

FULL-TIME · AMSTERDAM

Publicis Spine is een team van specialisten binnen Publicis Groupe NL verantwoordelijk voor insights en data management t.b.v. alle disciplines binnen de groep. Dit 15-man tellende team heeft 3 werkvelden:

Data & Technology zorgdragen voor de technische ondersteuning van campagne data, w.o. platform management, taxonomy, data cleaning, etc.

Data Analylitics geavanceerde data analyse projecten , w.o. modelling, dashboarding, machine learning, etc.

Insights & Data het verzamelen van inzichten uit diverse databronnen t.b.v. strategie ontwikkeling op media, creatie, reputatie marketing e.a. waaronder uitvoeren (of begeleiden) van onderzoek waarbij ook ontwikkeling van nieuwe tooling deel uitmaakt.

Voor de Inisghts & Data unit zijn wij op zoek naar een Insights & Data Consultant. Door de centrale rol van het Insights & Data team bij de ontwikkeling van strategieën ben je als Insights & Data Consultant betrokken bij zowel de voorbereidingen van strategieontwikkeling (bijvoorbeeld doelgroep- en concurrentie analyses) als bij de evaluatie van de gekozen strategie (bijvoorbeeld effect onderzoek). Er wordt gewerkt met een groot aantal datasets waar verschillende analyses op worden uitgevoerd. Denk hierbij aan data afkomstig van bijvoorbeeld NPDM of GWI om doelgroep inzichten bloot te leggen of Nielsen om mediabestedingen in kaart te brengen. Om deze inzichten te verzamelen kan ook specifiek onderzoek worden uitgevoerd. Naast de input voor strategie ben je als Insights & Data Consultant ook nauw betrokken bij campagne evaluaties. In een nauwe samenwerking met onderzoeksbureaus worden verschillende onderzoeken opgezet. Waaronder crossmediale campagne effectstudies. Het opzetten en begeleiden van campagne effectstudies zijn werkzaamheden waar de Insights & Data Consultant zich onder andere mee bezig houdt. Als Insights & Data Consultant ben je verantwoordelijk voor de borging van de learnings die een campagne effect studie oplevert om vervolg campagnes te optimaliseren zowel op het gebied van media als creatie.

Heb jij het juiste profiel?

Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau binnen een relevant vakgebied (bijv. communicatie, media, marketing, psychologie, sociologie). Je hebt 2 tot 5 jaar ervaring als onderzoeker op het gebied van marketingcommunicatie bij bijvoorbeeld een media- of onderzoeksbureau? Daarbij ben je een gedreven en leergierig persoon met grote affiniteit voor communicatie en (digitale) media. Verder vinden wij het belangrijk dat je nauwkeurig, creatief en cijfermatig goed onderlegd bent.

Wat bieden wij?

We bieden een interessante en veelzijdig baan bij een inspirerende organisatie. Je kunt rekenen op goede trainings- en ontwikkelmogelijkheden, interessante projecten, enthousiaste collega’s en een leuke werksfeer. En uiteraard ontvang je daarvoor een passend pakket arbeidsvoorwaarden.

Een paar voorbeelden van werkzaamheden

12 redenen om bij Publicis Groupe te werken

 1. Je werkt voor ‘s werelds mooiste en grootste merken, zowel op internationaal als op lokaal niveau
 2. Je krijgt de ideale ingang om ons bedrijf te leren kennen en het vak bij ons te leren
 3. Je krijgt veel vrijheid doordat we een platte organisatie zijn waar we met klanten teams werken waarin iedereen elkaar aanvult
 4. Je werkt in Amsterdam, met vaste én flex werkplekken.
 5. Je werkt met de nieuwste innovaties, tools en tech-toepassingen
 6. Je hebt flexibele start- en eindwerktijden, zodat je soms wat vroeger of later kan beginnen
 7. Je speelt een potje tafelvoetbal of tafeltennis als uitlaatklep tussen de bedrijven door
 8. Je krijgt voldoende ruimte om naast je stage aan een schoolopdracht te werken
 9. Je leert van en met fijne collega’s die nooit te beroerd zijn om te helpen
 10. Je hebt de mogelijkheid om stoom af te blazen tijdens de wekelijkse Bootcamp-training
 11. Je leert je collega’s echt kennen tijdens leuke media-uitjes en nu al legendarische Publicis Groupe feestjes
 12. Je wordt zo nu en dan verwend met een heerlijke (stoel)massage

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Denk je dat je hebt wat er voor nodig is om deze functie te kunnen vervullen? Wellicht vormen wij dan de perfecte match. Onder het genot van een kop koffie vinden we het leuk om je te leren kennen en je te verwelkomen in de Publicis Groupe familie.

Indien je geïnteresseerd bent klik hier:

Acquisitie naar aanleiding van de vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Ons adres

Joop Geesinkweg 209

1114 AB Amsterdam